Teuben, uw partner voor overslag vanaf het spoor

Transport per spoor: een duurzame oplossing

Het transport per spoor heeft de afgelopen jaren aan kracht en waarde gewonnen. Er is een duidelijke trend waarneembaar voor een toenemende behoefte aan duurzame transportoplossingen, waarin rail cargo/ railgoederenvervoer/ transport per spoor voordelen en oplossingen biedt. Teuben heeft als volle dochter van de Martensgroep meer dan 70 jaar ervaring op het gebied van horizontaal en verticaal transport en gebruikt deze ervaring ook bij de overslag van met name stukgoed, maar ook containers van het spoor op de vrachtauto of omgekeerd.


Gunstige ligging

Door de gunstige ligging van Teuben, op het industrieterrein Weststad II te Oosterhout, waar een openbare laad- en losplaats aan het spoor is gevestigd, heeft Teuben zich in de afgelopen jaren meer en meer ontwikkelt tot een bedrijf dat haar klanten flexibele overslagoplossingen biedt.


Specifieke expertise: overslag van staal

Specifieke expertise betreft de overslag van staal. Staalplaten, staalprofielen, stalen trekstaven, spoorstaven, stalen knuppels, stalen coils, etc. Allerlei producten met hun specifieke overslagmethodiek. Teuben heeft hiervoor oplossingen en verzorgt desgewenst het natransport naar elke locatie in Nederland en BelgiŽ. Invulling van klantspecifieke wensen maakt Teuben sterk en zijn aan de orde van de dag. Eťn van de vele voorbeelden betreft een speciaal ontworpen vacuumsysteem waarmee staalplaten tot 14 meter lengte en een gewicht tot 12 ton in een recordtempo van wagons op vrachtwagens worden overgeslagen of het nu 1 wagon of een hele trein betreft..


Breed klantenbestand: van groothandel tot eindgebruiker

Het klantenbestand van Teuben is breed. De staalgroothandel, maar ook staalverwerkers (van scheepswerf tot funderingsbedrijf) uit Nederland en BelgiŽ behoren tot de opdrachtgevers. Zij bestellen vaak rechtstreeks bij staalproducenten in het buitenland, die veelal direct aan het spoor gelegen zijn. Het logistieke traject is echter vaak de verantwoording van de afnemer. Teuben kan hierin een perfecte bijdrage leveren en een deel van de zorg op zich nemen: van de lokale coŲrdinatie met de railtransporteur tot aan de daadwerkelijke aflevering waar dan ook.


Dekking in Nederland en BelgiŽ

Veelal bestaat de beeldvorming dat de laad- en losplaats, langs het spoor, in de directe omgeving van de eindbestemming moet liggen. Dit is een misverstand. Het klantenbestand van Teuben laat dat zien. Met het adequate natransport worden klanten verspreid over heel Nederland en BelgiŽ bediend.


Interesse gewekt ?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken betreffende de overslag en natransport mogelijkheden, bel dan met onze planning op 0162-497010 of e-mail naar de planning


Informatieaanvraag

Klik HIER om meer informatie aan te vragen.

ProjectenHet lossen van treinwagons met staalplaten op topsnelheid
 

Trekstaven voor Gewi-palen over het spoor naar de bouwplaats