Retail
van productidee tot schappenplan
In de Doe Het Zelf markt is Martens een gewaardeerde partner van de retailer. Deze stelt steeds hogere eisen aan zijn leveranciers en Martens komt daar volledig aan tegemoet. Behalve de juiste producten in de juiste prijs/kwaliteitverhouding gaat het vooral om betrouwbaarheid en flexibiliteit van de belevering, schapservice, klanteninformatie en promotionele materialen. Ook de efficiŽntie van elektronische gegevensuitwisseling draagt daar aan bij. Of anders gezegd, vanuit de optiek van de retailer: goed lopende schappen met een goed rendement waar hij zelf geen omkijken naar heeft.

Conceptmatig meedenken
Martens denkt mee met de retailer over doelgroepen en productgroepen. Op basis van ruime ervaring, veel luisteren en kritisch kijken naar behoeften ontwikkelt Martens doelgroepgerichte concepten. Om welke klanten gaat het, wie kiest het product (man of vrouw), wat is het gebruiksdoel, hoe maak je dat herkenbaar met aantrekkelijk verpakte producten en heldere communicatie in het schap? De specialisten van Martens bedenken hiervoor een totaaloplossing, van verpakking tot en met promotie.

Slimme schapcombinaties
Martens levert een groot volume producten uit een breed assortiment. Daardoor is veel inzicht opgebouwd in de omloopsnelheid van producten en in actuele trends. Martens gebruikt dat inzicht om schapruimte in te vullen met slimme combinaties van producten. Veel artikelen die anders een vaag bestaan onder de noemer 'diversen' zouden hebben, zijn door Martens herkenbaar in een themaconcept ondergebracht. Complete schappenplannen voorzien in tijdige belevering en schapvulling. Daarnaast biedt Martens succesvolle schapconcepten voor specifieke productgroepen zoals kunststof leidingsystemen, sanitair, folies, ventilatie, dakbedekking en -doorvoer, dakramen, zonwering, etc. De kracht van deze schappen is, dat zij ťťn kwaliteitsgezicht tonen en de klant over de streep trekken met duidelijke informatie en praktische klustips. De gratis Martens Kluswijzer is bij veel doe-het-zelvers al een begrip.

Tuinproducten
Ook in tuinproducten biedt Martens een groeiend aantal concepten. Het assortiment loopt van handschoenen tot compostbakken en van besproeiingssystemen tot sierstenen. Een letterlijke 'buitencategorie' vormen de opbouw-zwembaden in diverse maten, met toebehoren als filters, pompen en chemicaliŽn.

Logistieke kracht Hoe minder vrachtwagens van leveranciers een retailer hoeft te ontvangen, hoe liever het hem is. Aan de andere kant wenst hij steeds minder ruimte kwijt te zijn aan voorraden, dus de belevering moet toch redelijk frequent zijn. Martens biedt het voordeel van optimaal gecombineerde belevering. Alles uit het brede assortiment kan met dezelfde vrachtwagen gebracht worden: klein en groot, lijmtube en leidingbuis, dakpasta en golfplaat, sifon en zonnescherm.

Informatieaanvraag