Grachtelementen GEM-serie
Martens beton heeft in nauwe samenspraak met opdrachtgevers in Oost-Vlaanderen een nieuw drainerend grachtelement ontwikkeld: de GEM120.
Met de GEM120 zijn de grootste nadelen en kosten van traditionele grachtelementen ondervangen.

Farys (voorheen TMVW) stelde specifieke eisen aan haar nieuwe elementen. Door mee te denken met de opdrachtgever zijn er gelijktijdig meer van hun wensen in de GEM120 verwerkt.

Zo moesten de wanden aan de buitenzijde recht lopen en niet schuin. Deze grachtelementen kunnen hierdoor worden toegepast op plaatsen met weinig ruimte ter versteviging van oude, vervallen slootjes en grachten.

Verder zijn de grachtelementen koppelbaar (middels stalen strips), hebben ze grote, ronde infiltratie-openingen om de gracht te laten leeglopen zodra de ondergrond dat toelaat en om snelle begroeiing mogelijk te maken. Bovendien is de bodem aan de binnenzijde 60 cm. breed om deze machinaal te kunnen reinigen. De 'hoeken' aan de binnenzijde van de elementen zijn afgrond voor het zicht om beschadiging bij mechanische reiniging te voorkomen dan wel te beperken. Het uiterlijk van de elementen is erg strak en glad door het gebruik van zelfverdichtende beton (ZVB).

Traditionele, betonnen grachtelementen met drainagesleuven zijn veelal voorzien van schuin oplopende zijdes. De grond onder de schuine zijdes is moeilijk om te verdichten waardoor verzakken tot de mogelijkheden behoort.

In grachten wordt ook vaak een houten beschoeiing gebruikt. Om beschadigingen en daarmee duur herstel te voorkomen, moet het reinigen daarom manueel gebeuren. Dit is erg prijzig. Het beste (hard-)hout kan ook slecht tegen de wisselende omstandigheden in een gracht. Dit betekent dat houten grachtbeschoeiing in een vergelijkbare periode vaker moet worden vervangen. De technische levensduur van beton is meer dan 50 jaar bij een normale toepassing en gaat dus veel langer mee.


Panerai Replica www.watchesnow.org Cheap Hublot Replica www.watchesnoble.com Panerai Replica Watches Cheap Replica Watches www.watchesupup.com

Informatieaanvraag

Klik HIER om meer informatie aan te vragen.

Nieuws

Documentatie

  Besteksomschrijving infiltrerend Grachtelement GEM120
  Productblad Grachtelementen GEM120 en GEM80
  Producttekening Grachtelement GEM120
  Producttekening Grachtelement GEM80
  Vakblad Beton: Zingem koos voor innovatieve gracht elementen

ProjectenGrachtrenovatie Gemeente Zingem
 

Grachtelementen Gemeente Zingem 1 jaar na aanleg volledig begroeid
 


Grachtelementen Gemeente Zingem