Succesvolle Infratech 2019 voor Martens beton


Martens beton kijkt terug op een succesvolle editie van de Infratech. Van dinsdag 15 t/m vrijdag 18 januari a.s. vond deze plaats in Ahoy te Rotterdam. Martens beton was hier als exposant vertegenwoordigd om bestaande en nieuwe relaties te ontmoeten, te informeren en te enthousiasmeren over o.a. over het nieuwe Forte programma: de Forte betonstraatsteen en de Forte betonbuizen.

Veel enthousiaste bezoekers maakten graag van de gelegenheid gebruik om mee te doen aan de prijsvraag die Martens beton had uitgeschreven: “Raad onze voorraad standaard putelementen en win een luchtballonvaart voor 2 personen”. Het juiste antwoord was 10.398. Geronimo de Wit van KWS Infra Utrecht zat hier met het antwoord van 10.392 stuks slechts 6 putelementen vanaf.
Binnenkort zal Martens beton de gewonnen prijs aan Geronimo de Wit overhandigen.

Martens D.H.Z Pinterest pagina


Het assortiment van Martens D.H.Z. bestaat uit een brede range producten voor Doe-Het-Zelf oplossingen. Volg ons op onze nieuwe Pinterest pagina voor handige tips voor toepassingen en een overzicht van ons product-assortiment. Inclusief eenvoudige stappen-plannen met verwerkingsvoorschriften.

Altijd een slim idee
Met ons brede assortiment bieden we altijd een slim idee voor elke Doe-Het-Zelf oplossing. De Martens D.H.Z. Pinterest pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe onderwerpen en handige tips. Bekijk bijvoorbeeld onze oplossingen voor riool-lucht in de woning, water in de tuin of hoe je in 4 stappen een pvc-lijmverbinding maakt.

Martens beton exposant op Infratech 2019


Van dinsdag 15 t/m donderdag 18 januari a.s. vindt de jaarlijkse Infratech, de ontmoetingsplaats voor de infrastructuur, plaats in Ahoy Rotterdam. Martens beton is dit jaar met een stand aanwezig en presenteert hier haar Forte betonbuizen en Forte betonstraatstenen.

Martens verwelkomt u graag in hal 2, stand nr. 2.405.
Registreer je hier voor een gratis bezoek!
Martens GoFlow


Nederland heeft verschillende formaten stuwen, van klein tot groot. Deze stuwen zorgen ervoor dat overtollig regenwater gedoseerd afgevoerd kan worden. Afgelopen jaren zijn aan vele stuwen knijpconstructies toegevoegd. Dit houdt in dat de stuw is dichtgemaakt en het water alleen nog via een klein gat doorstroomd. Het voordeel van de knijpconstructie is dat het water langere tijd beschikbaar blijft en niet zomaar wegstroomt. Hierdoor kan de stuw na hevige neerslag tijdelijk meer water vasthouden. Het nadeel van de constructie is dat er vaak verstoppingen ontstaan, waardoor het water te lang hoog blijft staan. Drijfvuil, bladeren en hout zijn de grootste oorzaak voor een verstopping. Dit resulteert in extra onderhoud en onnodige kosten.

De GoFlow: Simpel en doeltreffend
Martens kunststoffen introduceert de GoFlow: dé oplossing ter bestrijding en voorkoming van verstopping bij stuwen met een knijpconstructie. De GoFlow is een bolvormig rooster met kleine openingen. De bolle constructie en de maatvoering van de openingen verkleinen de kans op verstopping van de doorlaat aanzienlijk. Door de vele openingen heeft de GoFlow voldoende afvoercapaciteit en ontstaan er geen problemen als een deel van de opening verstopt.

70% minder kans op verstoppingen
De GoFlow houdt doeltreffend het vuil tegen dat de stuwopening kan verstoppen. De GoFlow is eenvoudig te monteren op de stuwen met doorlaten tot een diameter van 90 mm.

Klik HIER voor een video met verdere informatie
Martens prefab beton exposant op Betondag 2018


Op donderdag 15 november a.s. vindt de 61e editie van de jaarlijkse Betondag plaats in congrescentrum De Doelen in Rotterdam. Martens prefab beton is ook dit jaar weer met een stand aanwezig en presenteert hier haar fraaie, duurzame en onderhoudsarme BEBO boogconstructies. Dit jaar haakt Martens in op het thema: duurzamer dan ooit! Wij verwelkomen u graag in onze stand nummer 18. Think BEBO first! Klik HIER voor meer informatie en uw online registratie.

https://betondag.nl/registratie_open.php
Volg ons op Instagram


Martens kunststoffen distribueert een paar mooie en veelzijdige merken. Volg Peter Rabbit, La Tuin en Soluvert op Instagram voor handige tuintips en om op de hoogte te blijven van de collecties.

Peter Rabbit Outdoor
Peter Rabbit introduceert onder de naam “Outdoor adventures” een spannende
reeks met tuinaccessoires en tuingereedschap voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Het
productassortiment is geïnspireerd op buitenspelen vol avontuur. Volg Peter Rabbit op Instagram voor updates van de avontuurlijke collectie.

Laura Ashley Garden
Laura Ashley introduceert een stijlvolle en frisse Laura Ashley tuincollectie met producten voor het werken in en aan de tuin. De Laura Ashley tuincollectie is breed en biedt voor ieder wat wils. Volg La Tuin op Instagram voor leuke tuintips en updates van de veelzijdige collectie.

Soluvert Tuingemak
Het Soluvert productenassortiment vindt zijn oorsprong in professionele toepassingen. Met Soluvert komen de tuinproducten zoals gebruikt door professionele verwerkers voor de consument binnen handbereik. Volg Soluvert op Instagram voor handige tuinhacks en tips over het gebruik van de tuinproducten.

Dealerschap
De producten van deze veelzijdige merken worden gedistribueerd door Martens d.h.z. Interesse om producten te verkopen in jouw winkel of webshop?
Neem contact met ons op via +31(0)88-627 8430 voor de voorwaarden.
Martens exposant op Transport & Logistics 2018


Van dinsdag 6 t/m donderdag 8 november a.s. vindt de jaarlijkse vakbeurs Transport & Logistics plaats in Ahoy Rotterdam. Martens prefab beton is dit jaar met een stand aanwezig en presenteert hier haar totaalconcept prefab loading docks.

Martens verwelkomt u graag in stand nr. 4.103

Klik HIER voor meer informatie over Transport & Logistics 2018.
Nieuw: Easy-connect tuinverlichting


Nieuw in het Martens kunststoffen assortiment: Easy-Connect tuinverlichting. Door het plug and play systeem is het eenvoudig en snel aan te sluiten zonder gereedschap, daarnaast is het optioneel draadloos te bedienen en veilig te beheren.

De voordelen van Easy-connect tuinverlichting
De Easy-connect verlichting heeft een maximale lichtopbrengst in LUX, minimaal risico op oververhitting en een optimale levensduur van de buitenverlichting.
Hierdoor is het zowel veilig als gebruiksvriendelijk. De verlichting is geschikt voor de meest extreme buitenomstandigheden. Zoals regen, sneeuw, vost, onderdompeling en extreme warmte (IP67).

Specificaties
• 220-250 V waterdichte connectoren
• Maximale lichtopbrengst in LUX
• Tot een vermogen van 3.600W (16A)
• Bestand tegen elektrische schokken tot 4000V
• Voorzien van een 16A stroomonderbreker voor buitencontactdozen.

Tuinverlichting met 300m bereik
De Easy-Connect installatie laat zich gemakkelijk draadloos bedienen. Met een bereik van 300 meter en 16A-ondersteuning tot 3000W, daar waar domotica binnenshuis vaak niet verder komt dan 20 meter en 1000W-vermogen. Met een LED-controlelampje en uitstekende bescherming tegen storingsbronnen.

Optimaal lichtvermogen: de krachtigste op de markt
Tenslotte garandeert het Easy-Connect systeem een optimaal lichtvermogen. Uitgedrukt in LUX (licht waargenomen op het lichtoppervlak) in plaats van het voor de gebruiker minder interessante LUMENS (licht uitgestraald door de lamp). Om tot 70% minder lichtvermogen te verliezen, dankzij betere bestandheid tegen storings-bronnen. Met minimale risico’s op oververhitting en een maximale levensduur van
de lamp.

Bekijk het assortiment:
http://easy-connect.com/en/
Succesvolle communicatie via WhatsApp


Sinds een aantal maanden gebruikt de afdeling Logistiek van Martens beton en Martens prefab beton met veel succes WhatsApp om vragen en/of opmerkingen m.b.t. de afspraakbevestigingen te beantwoorden.

Dat de communicatie via WhatsApp succesvol is gebleken mag duidelijk zijn. WhatsApp levert de afdeling Logistiek zo’n 25 tot 30 gesprekken per dag en dus zo’n 125 per week op. Dit alhoewel er niet eens extra bekendheid aan de communicatie met WhatsApp is gegeven. Vanaf de 1e dag weten de klanten (uitvoerders) dit communicatiekanaal van Martens beton te vinden voor hun vragen (geen bestellingen).

Aanvankelijk was het doel van deze service om op een laagdrempelige manier sneller te kunnen communiceren met de klant (uitvoerder). Echter worden nu ook bevestigingen van telefonisch gemaakte afspraken en foto's van de lijst met bestelde producten via WhatsApp verstuurd naar de klant. Dit voorkomt een hoop onduidelijkheden vooraf.

WhatsApp levert dus een mooi nieuw communicatiekanaal op met meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld via een telefoongesprek. Het bevordert de dienstverlening en klantcommunicatie. Het wordt echt ingezet als een extra dienstverlenend kanaal naast het telefonisch contact en e-mail. En met succes!
Vlariodag 2018


Op 27 maart vierde Vlario met al z’n Belgische en buitenlandse partners het 25-jarig jubileum van de Vlariodag. Ook Martens beton was daar prominent aanwezig om iets te vieren! Martens is namelijk als één van de eerste partners al vanaf het eerste uur betrokken bij Vlario en bij innovatie van rioleringen in de Vlaamse markt.

Het was dit jaar ook 60 jaar geleden dat de wereldtentoonstelling in Brussel werd gehouden en daarvoor werd in 1958 het Atomium geopend! Om stil te staan bij deze 2 jubilea en om toch ook vooruit te kijken, hebben we de put van de toekomst, de kleine vierkante betonput met dunne wand, centraal gesteld. De bollen van het Atomium hebben we op een ludieke wijze vervangen door vierkanten, met als thema: Rond wordt vierkant!

Alle bezoekers van Martens werden op de stand met deze bijzondere versie van het Atomium gefotografeerd en zij zullen deze foto’s binnenkort bezorgd krijgen. Tevens kwamen zij op de stand achter alle voordelen van kleine vierkante putten, al dan niet onder het genot van een -ook al traditioneel- glas Duvel.
100% sociaal fruit bij Martens beton


Dinsdag 6 februari jl. is Martens beton gestart met het beschikbaar stellen van 100% sociaal fruit voor haar werknemers en bezoekers. In de kantines en in de ontvangsthal staan fruitdisplays waaruit men naar behoefte een aantal stuks vers fruit kan pakken.Bijzonder aan dit initiatief van Martens beton is dat het fruit, naast 100% gezond, dit keer ook 100% sociaal is. Voor de levering van het fruit is Martens namelijk een samenwerking aangegaan met Mister Melson.Mister Melson helpt jongeren met een verstandelijke beperking aan een leuke en nuttige dagbesteding door de jongeren mee te laten helpen met het inladen, afleveren en klaarzetten van het fruit aan bedrijven. Een win-winsituatie!
Voor meer informatie kijk op mistermelson.nl
Martens staat op 7 en 8 februari weer op de TREx


TREx (The Garden Retail Experience) is een uniek, jaarlijks informatie- en inspiratie-event voor de (inter)nationale tuinretail. Op de TREx worden de laatste inzichten en ideeën op het gebied van de verkoop van levend groen, tuinen decoratie-artikelen gedeeld. Met als doel om samen de consument beter te bedienen en meer verkoop te genereren – vandaag, morgen en in de toekomst. Martens d.h.z zal hierbij aanwezig zijn met het thema: Water in de tuin. In Nederland krijgen we steeds vaker te maken met extreme piek-buien wat weer kan zorgen voor wateroverlast. Martens d.h.z heeft hiervoor verschillende oplossingen welke we graag laten zien tijdens de TREx. TREx bezoeken? Inschrijven kan via de website
Beleef Martens op de Infra Relatiedagen Hardenberg


Zie, beleef en ontdek samen met Martens de schoonheid van de prefab betonnen boogconstructie de BEBO tijdens de Infra Relatiedagen.
Infra Relatiedagen Hardenberg vindt plaats van 6 t/m 8 februari, dagelijks van 13:00 - 21:00 uur. Martens is alle dagen aanwezig op stand 205, in hal 2.

Graag tot ziens!
Succesvolle editie Betondag 2017


Donderdag 16 november vond de Betondag 2017 plaats in de Doelen te Rotterdam. Op de feestelijke 60e editie van deze netwerkdag stond het thema "digitaal beton" centraal.

Martens prefab beton was hier als exposant vertegenwoordigd. Om zo bestaande en nieuwe relaties vooral virtueel kennis te laten maken met de voordelen en de schoonheid van haar prefab betonnen boogconstructie de BEBO.

Met een virtual reality bril had men de mogelijkheid om "levensecht" door het BEBO- kunstwerk heen te lopen. Een unieke ervaring waar velen gebruik van hebben gemaakt. Door een continue draaiende projectie op de achterwand van de Martens stand kreeg men een goede indruk van de productie en snelle montage van de prefab betonnen boogconstructie.
Voor een weergave van deze film klikt u hier.

Met weer een groot aantal zeer geïnteresseerde bezoekers was deze editie van de Betondag een succesvolle dag!
Kans van de virtuele bril gemist? Neem gerust contact met ons op.

http://www.betondag.nl/
Teuben neemt mobiele 48m toren-kraan in gebruik


Kraanverhuur-bedrijf Teuben uit Oosterhout, heeft per 13 november 2017 een nieuwe mobiele toren-kraan in gebruik genomen.

Met deze nieuwe kraan kan aan de toenemende vraag van hijswerkzaamheden op grotere hoogtes worden voldaan.

De nieuwe aankoop betreft een Spierings kraan type SK597-AT4. Deze 4 assige mobiele toren-kraan heeft een maximale vlucht van 48 meter. De hoofdmast is in 4 standen (hoeken) te gebruiken. Met een rechte hoofdmast bedraagt de maximale hijshoogte op de top 27,8 meter met daarbij maximaal 1700KG aan hijs-gewicht.

Het hijs-gewicht varieert tussen de 1700KG en 7000KG.

Met de mast onder een hoek bedraagt de hoogte maximaal 58,1meter, ook hier met maximaal 1700KG over de gehele mastlengte.

Teuben Oosterhout (NB) heeft als volle dochter van de koninklijke H.H. Martens & Zn al meer dan 70 jaar een vooraanstaande rol op het gebied van kraan verhuur, speciaal transport en overslag. Tevens is Teuben een vertrouwt specialist op het gebied van industriële verhuizingen en machine verplaatsingen.

Hoeveel fans heb jij gemaakt ?


Vijfenzeventig medewerkers (en tevens cursisten) van de Martensgroep volgden afgelopen half jaar het online klantgerichtheidsprogramma van expert en trainer Jos Burgers. Op woensdag 27 september jl. verzamelden deze deelnemers zich voor de tweede keer bij paviljoen Het Houtse Meer . Dit maal voor de terugkomsessie: Jos Burgers Live!

Na wederom een heerlijke BBQ, waarbij iedereen nog even kon genieten van de najaarszon, ving Jos Burgers aan met de terugkomsessie. In deze sessie gaf  Jos Burgers een korte terugblik op de belangrijkste punten uit de training, was er gelegenheid voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen naar aanleiding van de opgedane kennis.

Door middel van vele herkenbare voorbeelden ging Jos Burgers nog wat dieper in op de lesstof en gaf hij naast deze verdieping nog extra tips mee die men meteen in de praktijk kan toepassen om de aandacht voor de klant te behouden. Zoals: "Laat je collega's weten hoeveel fans je deze week hebt gemaakt en hoe".

Al met al een zeer nuttige sessie waaraan de Martensgroep maar in het bijzonder haar klanten nog veel plezier van zullen gaan hebben.

Samen vitaler op weg, pak je kans!


Woensdag 20 september jl. was verslaggever Joris van de Kerkhof van NPO Radio 1, van het programma Nieuws & Co te gast bij Martens beton.

Het radioprogramma stond stil bij de gevolgen van nieuwe wetten die ingevoerd zijn door het kabinet Rutte II. Één daarvan is het verhogen van de pensioenleeftijd.

Martens beton heeft oudere werknemers in dienst. Het soms zware werk in de fabrieken vergt het uiterste van mensen. Hoe blijf je nu zowel fysiek als mentaal in balans tot aan je pensioengerechtigde leeftijd?

In bijgaand geluidsfragment licht directeur Kees Mutsaers nog eens toe hoe belangrijk het thema Vitaliteit is binnen Martens beton en hoe Martens haar werknemers daar bij helpt. Waarbij je zelf prettig voelen tijdens en na het werk het uitgangspunt is.

We horen Kees Mutsaers en vervolgens Donald Verwijmeren en Wim Verhoeff aan het woord. Voor het geluidsfragment klik hier.
Buizen en putten als plantenbakken


Wist u dat de betonbuizen en -putten van Martens beton ook voor andere doeleinden zijn te gebruiken? Zo heeft het personeel van Martens deze zomer op het werkterrein 2 mooie putten geplaatst die dienst doen als plantenbak.

Bedrijven gaan ook steeds meer de pracht zien van de Martens producten boven de grond. Voor de JdB groep uit Hoofddorp is een put van inwendig 200 x 250cm gemaakt die ook gaat dienen als plantenbak.

Op parkeerterreinen zien we daarnaast dat de buizen regelmatig gevuld met planten als blokkade worden ingezet. Om zo de doorgang voor vrachtwagens te belemmeren.
Martens te zien bij “Doe maar Duurzaam” op RTL Z


Martens d.h.z. is op zondag 18 juni a.s. om 17.00 uur te zien in het TV programma “Doe maar Duurzaam” op RTL Z.

Samen met Intratuin Breda en gemeente Breda is er een televisie-item opgenomen in het teken van water-opvang. De laatste jaren hebben we door de klimaat-verandering steeds vaker te maken met hevige piek-buien in korte tijd. Dit kan wateroverlast veroorzaken. Hiervoor hebben we verschillende oplossingen die we bij Intratuin Breda in een presentatie hebben verwerkt. Tijdens het programma verteld gemeente Breda over wat zij als gemeente doen om de consument te informeren en te simuleren rond dit thema. Intratuin Breda vertelt welke producten ze hiervoor hebben en Martens vertelt hoe je als ondernemer zo verantwoord mogelijk kan ondernemen.

Herhalingen zijn op maandag 19 juni om 7.30 uur, woensdag 21 juni om 8.00 uur, donderdag 22 juni om 8.00 uur en zaterdag 24 juni om 16.30 uur.
Geen boren maar gaten


Iedereen vraag zich wel eens af: “Hoe behoud ik mijn klanten, wat gaat er goed maar kan nog beter?” Redenen voor de Martensgroep om haar werknemers een online programma Klantgerichtheid aan te bieden. Een programma dat de Martensgroep in samenwerking met de Experts van Elephant Road organiseert.

Op dinsdagavond 4 april jl. werd het startsein gegeven voor de kick-off van dit klantgerichtheidsprogramma in Paviljoen het Houtse Meer. De 75 deelnemers konden zo “live” kennismaken met expert en trainer Jos Burgers die hen de komende maanden online van nieuwe kennis en inzichten gaat voorzien.

Na een heerlijke BBQ in de zon en een introductie van directeur John Martens volgde een zeer levendige inleiding vol humor en voorbeelden op het klantgerichtheidsprogramma door Jos Burgers. Al met al een geslaagde kick-off waarin meteen al een deel van het lesprogramma werd behandeld.
Voor een compilatie van deze avond klik hier.

Jos Burgers is dé expert op het gebied van klantgerichtheid en marketing en schreef hierover diverse bestsellers. Jos houdt ongeveer 150 presentaties per jaar over dit onderwerp.

https://youtu.be/M2RgAco2WZQ
Nieuwe trailer voor Teuben kraanverhuur


Door de toenemende vraag op transport gebied heeft Teuben haar vloot uitgebreid met een zeer fraaie  2 assige en 13,6 meter lange Krone trailer. Een mooie eigenschap is  o.a. de laadklep van 2000KG.

Met deze aanwinst is het mogelijk om nog meer, sneller en efficiënter  tegemoet te komen op de actuele vragen van klanten. Met name de toenemende vraag in betonmontage en industriële machine verhuizingen heeft Teuben doen besluiten tot deze specifieke en aanvullende aankoop.

Teuben heeft een totaal pakket aan transport oplossingen met een mooie producten range zoals o.a. autolaadkranen, trekkers met huiftrailers, vlakke trailers en semi diepladers met en zonder hydraulische oprijkleppen. Een oplossing kan derhalve altijd geboden worden.

http://www.martensgroep.eu/index.php?mid=25&lid=nl...
Martens ontwikkelt cementloos beton


Met alternatieve bindmiddelen voor cement wordt de CO2 uitstoot van beton geminimaliseerd. Dit past binnen de ambitie om de GWW-sector te verduurzamen. Martens beton heeft een cementloos bindmiddel voor aardvochtig én zelfverdichtend beton ontwikkeld, zodat de betonsoort in een breed spectrum aan producten in de GWW-sector kan worden toegepast. Van betonnen bestratingsproducten tot dijkversterkingsblokken en van rioleringsbuizen tot putten. Producten die dankzij het alternatieve bindmiddel extra gunstige eigenschappen bezitten, zoals bestandheid tegen sulfaten, zuren, ammoniak en zouten, hoge vuurbestendigheid en een extra lange levensduur.

Voor een volledige weergave van het persbericht klik hier.
Vlario dag 2017


Op dinsdag 14 maart jl. vond de Vlariodag 2017 plaatst in Antwerpen, met als thema “Als de riolen breken” centraal.

Martens beton was hier uiteraard als exposant vertegenwoordigd met wederom een originele stand. Jaarlijks probeert Martens met een slim idee en op een verrassende  manier de bezoekende opdrachtgevers, besturen, rioolbeheerders en studiebureaus te informeren over het laatste nieuws vanuit Martens beton.
In deze versie stond bij Martens niet een doorbraak van de riolen centraal, maar wel een andere doorbraak! Het is Martens beton namelijk gelukt om kort na deze Vlario dag zijn vierkante putten 80x80cm met wanddikte 10cm onder het Benor-certificaat gecertificeerd te krijgen… voor onder de rijweg!
Om dit op een ludieke manier onder de aandacht te brengen had Martens een racebaan aangelegd op deze putten 80x80cm. Zodoende konden onze gasten onder het genot van een Duvel met racewagens racen, met als knipoog dat de putten in het echt onder de rijweg leverbaar zijn.
Deze boodschap werd door veel bezoekers aandachtig beluisterd door de vele voordelen van deze putten, te weten 23% minder ruimtebeslag en een minstens zo groot financieel voordeel, ten opzichte van de traditionele putten.


http://www.vlario.be/
Martens is meest lever betrouwbare bedrijf


Martens d.h.z. valt in de prijzen tijdens de Nationale DHZ Sessie en ontving een Gouden Spijker in de categorie meest lever-betrouwbaar bedrijf in de doe-het-zelf branche.

Op woensdag 15 maart 2017 vond MIX’ Nationale DHZ Sessie weer plaats. Een jaarlijkse netwerkbijeenkomst met leveranciers en retailers uit de d.h.z. branche. Naast het luisteren naar inspirerende sessies reikte MIX Gouden Spijkers uit voor beste merken qua innovatie, leverbetrouwbaarheid en after-sales. Op basis van het oordeel van een brachebrede retail jury bepaalde MIX de ranking op ieder van de drie categorieën.

We zijn erg blij dat we deze prijs krijgen voor iets dat we vanzelfsprekend vinden om als bedrijf te doen. De juiste dingen op de juiste tijd en manier in de winkels te krijgen. Een enorme blijk van waardering uit de branche waar we trots op zijn.


http://www.mixonline.nl/sessie-gouden-spijkers-uit...
Martens levert Medina forte aan Huizen


Gemeente Huizen heeft als doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Om dit doel te bereiken heeft de gemeente allerlei initiatieven ontwikkeld en activiteiten geregeld die hier aan bijdragen. Een speerpunt is het klimaatbestendig maken van de wijken in Huizen door o.a. te zorgen voor voldoende geleidelijke waterafvoer.

Door klimaatverandering krijgen we ook in Nederland steeds vaker te maken met stevige regenbuien en langdurige regenval. Gemeenten nemen allerlei maatregelen hiervoor om het vuilwaterriool te ontlasten en het schone regenwater apart te verwerken. Zo wordt wateroverlast in de toekomst voorkomen.

Om o.a. te zorgen voor gescheiden verwerking van het regenwater heeft de Gemeente Huizen besloten om in een aantal buurten de riolering te vernieuwen. Voor de herinrichting van het riool in deze buurten heeft de Gemeente Huizen gekozen voor de Medina forte buizen van Martens (prefab) beton.

De Medina forte buizen hebben uitstekende waterdoorlatende kwaliteiten met een sterkteklasse van 135. De poreusheid van de gehele buis zorgt ervoor dat bij een hoge grondwaterstand het grondwater via de buizen afgevoerd kan worden en bij een lage grondwaterstand schoon regenwater infiltreert in de grond.

Voor de herinrichting van de Zenderwijk en de Driftweg-Botterstraat heeft Martens beton de Medina forte buizen in de diameters 600 en 800 geleverd. Op de Medina forte buis zijn de straatkolken en regenpijpen van de bewoners aangesloten. Martens heeft voor elke diameter gekeken naar de belasting die op de buis komt en welke aanlegdiepte gebruikt wordt voor de betonbuis. De bijbehorende putten worden tevens door Martens geleverd. De herinrichting wordt met de vaste aannemers van Gemeente Huizen momenteel uitgevoerd.

Om het vuilwaterriool nog meer te ontlasten zet de Gemeente Huizen tevens in op het afkoppelen van het Regenwater door bijvoorbeeld het gebruik van een regenton. Martens stelt 10 regentonnen beschikbaar die in de week Huizen klimaatbewust van 18 t/m 24 maart a.s. tijdens het spel “Het Rad van Fortuin” onder de inwoners verloot worden.

Voor meer informatie over de Medina buizen klik hier.

Voor meer informatie over de Gemeente huizen en het thema klimaatbewust verwijzen wij u door naar: huizenklimaatbewust.nl


http://www.martensgroep.eu/downloads/Documentatie2...
Infra relatiedagen Hardenberg


Op de Infra relatie dagen stonden onze collega's klaar om u een slim idee aan de hand te doen.
Bedankt voor uw bezoek aan onze stand, dankzij u was het weer een succesvolle deelname.
Wij hopen en verwachten dat het weer een bijdrage is voor een goede samenwerking in de komende tijd.

ERP-systeem levert Martens beton veel tijdwinst op


Martens beton is, net als zusteronderneming Martens kunststoffen, onlangs overgegaan naar een nieuw ERP-systeem van Microsoft, Microsoft Dynamics AX. In samenwerking met leverancier en partner HSO is het nieuwe ERP- systeem in ruim 9 maanden tijd succesvol geïmplementeerd.

Het oude softwarepakket (SIM) was technisch verouderd en kwetsbaar vanwege de aflopende support. Daarnaast bood het geen mogelijkheid om aan nieuwe wensen te voldoen zoals bijvoorbeeld de digitalisatie van bepaalde processen.

Doordat de meeste bedrijfsprocessen nu geïntegreerd zijn in één ERP-systeem levert dit Martens beton een enorme tijdwinst op. Inzicht in wat in de organisatie gebeurt, een goede zoekfunctie, centrale archivering en hierdoor een vermindering van de administratieve lasten, dragen bij aan deze tijdwinst.
 
Voor het genereren van klantspecifieke offertes en orderbevestigingen van de putten die Martens beton produceert, veelal maatwerk, heeft Martens gekozen voor de software van Sofon welke eenvoudig geïntegreerd kon worden in Microsoft Dynamics AX. De nieuwe werkwijze met Sofon in combinatie met AX is gestructureerder, toegankelijker, sneller en minder foutgevoelig.
 
Het implementeren van Microsoft Dynamics AX in combinatie met Sofon was een omvangrijk proces in de organisatie maar toch kon het hele proces in 9 maanden tijd gerealiseerd worden. Martens beton is vroegtijdig met een breed team begonnen aan het genereren en uitvoerig testen van de diverse processen en bijbehorende documenten. Daarnaast heeft de keuze voor een inrichting met nagenoeg geen maatwerk het geheel ook overzichtelijk en beheersbaar gehouden.

Op de foto enkele leden van het projectteam tijdens de succesvolle uitdraai van de 1e pakbon bij Expeditie.
Basiscursus Betonvakman


12 enthousiaste medewerkers van Martens beton zijn begonnen aan de basiscursus Betonvakman. De cursus wordt intern bij Martens gegeven door de BFBN (Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland).

In deze 3-daagse cursus wordt o.a. de basiskennis van betonproducten, betontechnologie, kwaliteitszorg en arbeidsomstandigheden besproken. Onderwerpen die onmisbaar zijn voor (productie-) medewerkers in de betonproductenindustrie.

De cursus wordt afgesloten met een eindtoets. Martens gaat er vanuit dat haar medewerkers deze eindtoets met voldoende resultaat zullen afleggen.

Na het afsluiten van deze cursus biedt Martens beton de cursus Tekening Lezen aan.


http://www.bfbn.nl/bfbn/over-bfbn/kerntaken/opleid...
Nieuw ! Peter Rabbit outdoor adventure range


Martens d.h.z. komt onder de merknaam Peter Rabbit met een outdoor adventures range. Een productlijn voor kinderen tussen de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Het product programma is geïnspireerd op buitenspelen vol avontuur.

Het personage Peter Rabbit is een ondeugend en avontuurlijk konijntje. In de loop der jaren zijn er miljoenen boeken van Peter Rabbit verkocht en nog altijd spreken de verhalen kinderen aan. Sinds 2014 is er een animatie-serie van Pieter Konijn op de Nederlandse televisie. Voor deze serie werd een een nieuw personage in het leven geroepen: Lilly. Door het succes van Peter Rabbit is er een bioscoop film in de maak en deze wordt vanaf 2018 in de bioscopen verwacht.

Met de Peter Rabbit outdoor adventures range stimuleert het merk het buiten-spelen van kinderen. Deze leeftijdsgroep groeit op met internet, smartphones, spelcomputers en tablets. Kinderen spelen de helft minder buiten dan 20 jaar geleden. Met deze product lijn wil Peter Rabbit de kinderen stimuleren om weer meer buiten te spelen.


Voor meer info: Martens d.h.z.
Verkoop binnendienst
Tel: +31 (0)88 627 8430
verkoop-dhz@martensgroep.eu


http://www.peterrabbit-outdoor.nl
Hillblock en Martens blijven elkaar versterken


Onlangs hebben Hillblock en Martens beton de samenwerking vernieuwd.
Beide partijen zetten net voor de jaarwisseling hun handtekening onder de nieuwe licentieovereenkomst.
Hillblock en Martens beton blijven de komende jaren samenwerken om de Hillblocks in de Benelux te produceren en te leveren. Ook zal Martens in de toekomst de andere geteste producten uit de Hillblocklijn, zoals het Grassblock en het Drainageblock, in productie gaan nemen.

Sinds 2011 produceert Martens beton onder licentie de Hillblocks. Gezamenlijk hebben zij op succesvolle wijze 9 dijkversterkingsprojecten gerealiseerd in Zeeland en Zuid-Holland met een oppervlak van ruim 160.000m2.
De samenwerkingspartners hebben de gemeenschappelijke wens om te blijven innoveren op het gebied van design, productiemethodiek en materiaal. Zo kunnen de dijken ook in de toekomst op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke wijze versterkt worden.
TuinZaken Retail Experience


Op 9 en 10 februari 2017 vindt de zesde editie van de TuinZaken Retail Experience plaats. Een uniek evenement voor de (in)ternationale tuinretail. Martens d.h.z staat "met nog ruim 100 toonaangevende leveranciers" op dit jaarlijkse event en toont daar hoe de collecties (Soluvert, Laura Ashley, Peter Rabbit)  in de winkel gepresenteerd kunnen worden. Aanmelden kan via www.gardenretailexperience.com

http://www.gardenretailexperience.com
Martens sponsort Wellantcollege Rijswijk


Martens beton heeft ten behoeve van het lespakket van de opleiding Hovenier van het Wellantcollege een partij stenen (8 cm grijs) ter beschikking gesteld.

De stenen worden gebruikt door de toekomstige hoveniers van Nederland.
De leerlingen gebruiken de stenen voor het aanleggen van een mooie bestrating. Ook leren zij de stenen juist te verwerken in de voetgangerspaden van de enorme schooltuin die het college bezit.

Het Wellantcollege in Rijswijk  biedt veelzijdige Mbo-opleidingen aan van Dierverzorging tot Hovenier. De opleiding Hovenier leidt op tot een baan in de aanleg en onderhoud van tuinen en openbaar groen.
Betondag 2016


Op donderdag 18 november vond de Betondag 2016 plaats in De Doelen te Rotterdam. Op deze netwerkdag stond het thema “intelligent beton’ centraal.

Martens beton was hier als exposant vertegenwoordigd om bestaande en nieuwe relaties te ontmoeten, te informeren en te enthousiasmeren over o.a. de fraaie en onderhoudsarme prefab betonnen boogconstructies.

Met een groot aantal zeer geïnteresseerde bezoekers was deze editie van de Betondag een geslaagde dag!

http://www.betondag.nl/
Weer een boogbrug ...


Martens beton heeft haar wagenpark uitgebreid met een Volkswagen Caddy.
De gelukkige berijders zijn de collega’s van het projectteam van Martens prefab beton die de wagen zullen gaan gebruiken voor diverse projectbezoeken.

Inmiddels is de bedrijfswagen voorzien van een prachtige foto; een onlangs gerealiseerd kunstwerk van een onderhoudsarme boogbrug (BEBO) te Badhoevedorp.

Martens is erg blij met het resultaat.


http://www.martensgroep.eu/index.php?id=135&lid=nl...
Verkoop Martens beton bereikbaar via WhatsApp


Martens beton is begonnen met de bereikbaarheid via WhatsApp. Op werkdagen tussen 8 en 17 uur kan men via WhatsApp terecht voor het stellen van vragen, kleine bestellingen en meldingen.

Ook is het mogelijk om een kort filmpje of foto’s te sturen zodat op afstand snel antwoord kan worden gegeven op technische vragen t.b.v. riolering,  bestrating en dijkbeschermingsblokken (Hillblocks).

Het is de bedoeling dat een medewerker van het Verkoopteam van Martens beton zo snel mogelijk en uiterlijk diezelfde werkdag de binnengekomen WhatsApp-berichten zal beantwoorden.
Het speciale nummer, 06 – 42715248 dat hiervoor is ingesteld is alleen te gebruiken voor WhatsApp en wordt niet beantwoord voor gespreksoproepen. Privacy-gevoelige informatie zal niet via het WhatsApp nummer worden verstuurd.

Martens beton gaat er vanuit met het WhatsApp nummer een laagdrempelige toevoeging te hebben gevonden voor bijvoorbeeld uitvoerders en aannemers op de bouwlocaties die vaak niet meer voorhanden hebben dan hun mobiele telefoon.

http://web.WhatsApp.com
We hebben van jullie genoten


Kwartfinale voor Rode Duivels


De Rode Duivels staan in de kwartfinale van het EK. Bij winst op Wales wacht Portugal in de halve finale! Kleine landen doen het erg goed dit toernooi in Frankrijk.
Er waait een frisse wind in voetballand. De kleine landen hebben niets te verliezen en spelen als team om gevestigde namen uit het toernooi te spelen. Laat België daarvan profiteren om tot de finale te komen!
Dit jaar verdwenen bij zowel de FIFA als de UEFA oude, conservatieve bestuurders die vooral aan zichzelf dachten. De macht verschuift naar vernieuwende partijen. Innovatie en techniek maken hun opmars waardoor eerlijk spel loont. Hierin loopt het voetbal niet voorop, maar als het in het voetballandschap kan, kan het overal en in elke branche! Bij Martens beton in Oosterhout hebben we veel vertrouwen in de uitkomst:
"Hup België! Martens beton staat vierkant achter jullie!"
Wij zien liever een Hongarijexit dan de Brexit.


De Hongaarse keeper is in eigen land een cultheld. Dit komt mede doordat hij al jaren steevast een grijze joggingbroek draagt bij alle wedstrijden en doordat hij een groot aandeel heeft in de successen van zijn nationale elftal. Deze week zijn al duizenden Hongaren in een grijze jogging naar het werk gegaan, ook onder een overhemd en stropdas....
Maar na zondag kan die joggingbroek worden opgeborgen als België Hongarije verslaat in de achtste finale. De weg naar de finale ziet er gunstig uit, maar uiteraard moet er wel nog wat gewonnen worden. Vanuit Oosterhout klinkt er vandaag en dit weekend: "Succes België! Wij zien liever een Hongarijexit dan de Brexit."
Hoe ontspan je een rolring tbv beton buis ?


Korte video van het juist aanbrengen en ontspannen van een rubberen rolring op een betonnen rioleringsbuis.


https://youtu.be/WH_z5SAR0xs
België zoekt gaten ...


Bij Zweden denk je meteen aan IKEA en misschien ook wel aan die Zweedse balletjes. Als iemand van Martens aan Zweden denkt, hoor je witte Volvo. Maar vandaag denkt iedereen in België en Nederland als hij of zij aan Zweden denkt direct aan België. En aan Zlatan. En aan hoe belangrijk winnen van Zweden is voor België. Bij winst is België zeker van de achtste finales. Anders wordt het zweten of je wel bij de beste nummers 3 hoort. Vanuit Martens Oosterhout hoor je vandaag" Ga Vol voor de aanval en zoek de gaten in de Zweedse verdediging! Succes België!"
Martens beton staat vierkant achter België


Na een enorm teleurstellend resultaat tegen Italië is zaterdag Ierland aan de beurt. 
Hopelijk gaat die match beter en leidt het nu wél tot een Belgisch feestje.
De timing in het weekend geeft ook wat meer ruimte voor een paar lekkere
Belgische bieren tijdens de match en hopelijk ook tijdens het feestje naderhand.
Als de Rode Duivels winnen zal een Duvel zeker lekker smaken,
.... ook als hij niet uit de Duvelput van Martens komt.
Productieproces t/m de montage van prefab duiker


Martens prefab beton heeft een jarenlange ervaring in het produceren van rechthoekige duikerelementen en produceert alle voorkomende duikersoorten; rubberring-, koppel-, span- en hangduikers. Deze “standaard” elementen kunnen worden geproduceerd in de afmetingen variërend van 1000 x 750 mm tot 6000 x 2500 mm. De elementen kunnen desgewenst worden voorzien van een uitstroomhoofd, een ecorichel, een frontmuur, consoles voor stootplaten etc.


https://youtu.be/Zwj9619yZ6A
Martens beton staat vierkant achter België


...  en dat geldt niet alleen voor het EK.

Ook op andere terreinen gunnen we België het beste. België scoort momenteel op voetbalgebied beter dan Nederland, maar qua waterbeheersing en riolering etc. scoort Nederland. In Nederland zijn er bijvoorbeeld al jaren realistische, functionele eisen aan betonputten. In Vlaanderen zijn dunwandige betonputten nog nauwelijks gewenst en dat kost de maatschappij geld. Als dunwandige(re) putten vaker worden toegestaan, komt de vierkante vorm beter tot zijn recht. En dan kunnen de putten ook kleiner worden. Als enige leverancier van uitsluitend vierkante putten weet Martens dat dat leidt dan tot minder materiaalgebruik, lagere transportkosten, minder belasting voor het milieu én een lagere kostprijs.

Maar nu staat eerst het voetbal centraal en dus hoor je vandaag vanuit Oosterhout: "Hup België!"

Het Soluvert test-panel is van start gegaan


Een aantal fanatieke moestuinierders hebben onlangs een Soluvert moestuin pakket ontvangen bestaande uit een tuinmand, aardbeienfolie, gronddoek, fixpinnen, klimgaasnet en tuinhandschoenen.

Gedurende het oogst-seizoen testen ze een van deze producten en delen hun ervaringen op de Facebook pagina. Benieuwd naar het resultaat? Volg dan de Facebook pagina van Soluvert


https://www.facebook.com/Soluvert-Tuingemak-483986...
Kunstwerk van boldraad roosters


Tanja Smeets is een kunstenares die bekend staat om haar creaties die lijken te groeien en te bewegen.
Ze verbindt of groepeert materialen in grote organische structuren die lijken op het resultaat van een natuurlijk groeiproces: ze infiltreren de omgeving waarin zij zich bevinden en suggereren dat ze er altijd al zijn geweest. De spanning die ontstaat tussen deze materie-of-fact aanwezigheid enerzijds en het dreigende gevaren een groeiend organisme anderzijds.
Tanja heeft ons onlangs benaderd voor onze boldraadrooster waarmee ze een prachtige creatie heeft gemaakt voor het Centraal museum.
Benieuwd hoe deze creatie tot stand is gekomen? Check de making of op YouTube


https://youtu.be/k54U-SJx8uw
Geslaagde BEBO presentatie in Badhoevedorp


Martens prefab beton heeft op 1 Juni 2016 het BEBO concept om onderhoudsarme boogbruggen te realiseren gepresenteerd. Dit vond plaats vlak bij twee reeds gerealiseerde kunstwerken in Badhoevedorp. Een filmpje van deze realisatie vindt U HIER.
De opkomst was prima waarbij de ins en outs over BEBO uitgelegd zijn.
Bent u ook geïnteresseerd stuur dan een berichtje naar Martens prefab beton en we zullen u uitnodigen voor de eerst volgende bijeenkomst.


https://youtu.be/y1B2Jeb3yss
Geslaagde eerste Kick-off bijeenkomst vitaliteit


Op woensdagochtend 25 mei om 9.30 uur werd het startsein gegeven voor de introductie van het vitaliteitsprogramma van Martens beton: Pak je kans – samen vitaler op weg! Een programma waarmee Martens beton in samenwerking met Charly Green gedurende 1 jaar het bewustzijn over vitaliteit middels de thema's “rust nemen”, “gezond eten” en “bewegen” onder alle medewerkers wil verhogen. Zo"n 75 medewerkers waren hierbij aanwezig en hoorden hoe directeur Kees Mutsaers de Kick-off opende.

Daarna was het tijd voor een inspirerende presentatie van Marko Koers, voormalig Nederlands atleet en ex-olympiër. Het uitgangspunt van Marko's presentatie was: “Kom uit je comfort zone en blijf groeien naar duurzame prestaties”
Marko legde regelmatig de link tussen de topsport die bij Martens beton wordt bedreven en hoe hij zelf als topsporter actief was.
Aansluitend volgden er 3 interessante workshops waarin de medewerkers inzicht kregen in de thema's “rust nemen”, “gezond eten” en “bewegen”. Leefstijlcoaches van Charly Green verzorgden deze workshops.

De bijeenkomst sloot af met een slotwoord van Kees Mutsaers waarin gevraagd werd aan de medewerkers om een keuze te maken uit het aanbod op de uitgereikte menukaart met vitaliteitsactiviteiten; van workshops onder leiding van een coach tot een individueel advies over één van de genoemde thema's.De algemene indruk van de Kick-off was, dat het een geslaagde bijeenkomst was die de medewerkers bewuster heeft gemaakt over hun eigen vitaliteit en enthousiast voor vervolgacties.

Ondertekening convenant Circulaire economie


De deelnemers van de Betonketen Breda hebben op vrijdag 29 april jl. een convenant “Betonnen bestratingsmaterialen in een circulaire economie” getekend. De Betonketen Breda is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Breda, het Netwerk Betonketen en het bedrijfsleven waarin o.a. Martens beton is vertegenwoordigd.
Met dit convenant is een eerste stap gezet om de betonketen verder te  verduurzamen. Zo is het de ambitie om al het betongranulaat uit bestratingsmaterialen die in Breda vrijkomen hoogwaardig te kunnen hergebruiken.
Door het betongranulaat weer toe te passen bij de productie van beton wordt de CO2-uitstoot van beton substantieel verlaagd.Om deze ambitie waar te maken, wordt binnen de Betonketen Breda gewerkt aan een nieuwe Beoordelingsrichtlijn “Bouwprojecten met duurzaam beton”.
Op bijgaande afbeelding poseren de deelnemende partijen samen met wethouder Boaz Adank (portefeuillehouder Economische Zaken, Mobiliteit en Openbare Ruimte gemeente Breda).


http://www.betonketen.nl/nieuws/
De Martens Groep gratuliert De Tilburg trappers


In de finale van de play-offs hebben de mannen van de Tilburg Trappers, in een best-of-five serie, in drie wedstrijden afgerekend met tegenstander EHC Bayreuth.

De derde en laatste wedstrijd is gewonnen met 4-2 in het voordeel van de Tilburg Trappers en mag zich daarom nu de terechte winnaar noemen van de Duitse Oberliga.

Wij willen jullie als fan en sponsor feliciteren met deze fantastische prestatie!
Die männer von Martens


http://www.trappers.nl/nieuws/huldiging-destil-tra...
Martens sponsort 'De Waterbende' in ontdekfabriek


Op het buitenterrein bij De Ontdekfabriek in Eindhoven is een nieuwe attractie ontstaan die de naam “De Waterbende heeft gekregen. In deze attractie kun je water oppompen en dat via een zelfgemaakt leiding- en kanalenstelsel naar een waterzuivering leiden. Martens beton sponsort dit project en heeft voor “De Waterbende” een betonput geleverd voor de waterzuivering van de attractie.

De attractie is een initiatief van een groot aantal projectpartners uit het bedrijfsleven, Gemeente Eindhoven en Brabant Water.Op 1 april jl. heeft wethouder Mary-Ann Schreurs (met in haar portefeuille o.a. cultuur, innovatie, water, milieu en duurzaamheid) de attractie De Waterbende samen met de projectpartners officieel geopend.

Met de nieuwe attractie wil De Ontdekfabriek de kinderen spelenderwijs bewust laten worden van de watercyclus en hen laten inzien dat schoon drinkwater niet vanzelf uit de kraan stroomt. De Ontdekfabriek is een oude fabriek in Eindhoven waar kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar zowel binnen- als buiten op het terrein allerlei avonturen kunnen beleven, volop kunnen spelen en uitvindingen kunnen bouwen.


http://www.deontdekfabriek.nl/geen-categorie/werk-...
Asbestos beurs in Ahoy Rotterdam


Op 6 en 7 april jl. vond de gespecialiseerde beurs “Asbestos 2016” plaats in Ahoy Rotterdam. Teuben was gedurende deze dagen als verhuurder van mobiele kranen en aanvullende hulpmiddelen uitstekend en vooruitstrevend vertegenwoordigd.
Vele contacten zijn er gelegd met de lokale saneerders en bedrijven die zich bezig houden met het verwijderen van o.a. asbest dakplaten.  Het staat vast dat er een grote hoeveelheid asbest dient te worden gesaneerd voor het jaar 2024.
Teuben zal in samenwerking met deze saneerders nadrukkelijk haar steentje bijdragen aan asbestsanering.
De volgende editie van “Asbestos”vindt plaats in 2018.


http://www.martensgroep.eu/index.php?mid=3&p=produ...
Martens introduceert een kant en klare dakgoot set


In het dakgoot basis pakket zitten alle benodigdheden voor het monteren van een 4 meter lange dakgoot.

De consument koopt hiermee een kant en klaar pakket en heeft bij thuiskomst geen zorgen hulpstukken te zijn vergeten. De set is leverbaar in het type Mastgoot 100 mm en in de kleur antraciet.

Ter introductie is de basis set tijdelijk leverbaar met gratis bladvanger.

Ook voor langere lengtes dan 4 meter biedt Martens een oplossing. Naast de basis set biedt Martens een uitbreidingsset. Door middel van de uitbreidingsset is de goot telkens te verlengen met 2 meter.

Martens automatiseert haar magazijn samen met HSO


Bij Martens kunststoffen Logistiek. is geïnvesteerd in “magazijn automatisering”. Deze investering moet leiden tot efficiënter werken en minder fouten waardoor minder “herstel-” werk. Dit gaat op korte termijn een flinke kostenbesparing opleveren.
De voordelen van deze manier van werken is dat de teamleden door het systeem worden aangestuurd op basis van prioriteit van aanwezige opdrachten.
Alles is “real time”, dat betekent dat er geen tijd verstrijkt tussen de opdracht krijgen, fysiek uitvoeren en het in het ERP-systeem boeken van de verandering.
D.m.v. controle (scannen locatiebarcode, controlegetallen enz.) zullen er veel minder fouten gemaakt worden. De pick-voorraden zullen bijna altijd kloppen
Veel minder tijdverspilling in vergelijking met; papieren invullen, controleren en doorgeven.
Veel minder tijdverspilling door het zoeken van artikelen, het verplaatsen van verkeerd geplaatste artikelen en het administratief wijzigen van gemaakte fouten
Zie voor meer informatie het filmpje.

https://youtu.be/_2ivKxZb2sc
PVC nestkasten voor Vogelwacht


Martens heeft voor het bos van Rinsmastate materiaal voor PVC nestkasten beschikbaar gesteld.

Om terreur van spechten tegen te gaan, heeft men ervoor gekozen om de houten nestkasten te
vervangen voor PVC-nestkasten. Vogelwacht Akkerwoude e.o. heeft hier ook goede ervaringen mee en Jan Andries Wagenaar van hun commissie broedzorg had een mooie doorontwikkeld prototype beschikbaar als voorbeeld.
Het bestuurslid Durk Zwaagstra heeft vervolgens veel vrije tijd gespendeerd om van dit beschikbare materiaal nieuwe nestkasten te maken.
Vernieuwde website Soluvert + facebook pagina


De nieuwe Soluvert website staat live!

Naast het nieuwe frisse uiterlijk van de website, is de website ook gebruiksvriendelijker geworden. Zo kan men nu via documentatie rechtstreeks de juiste handleidingen downloaden en in de nieuws sectie word men op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en evenementen. Soluvert is naast de website nu ook te volgen via Facebook!

http://www.Soluvert.nl
Martens d.h.z. op tuinzaken retail experience!


Op 18 en 19 februari vond weer de vijfde editie van de tuinzaken retail experience plaats. Een internationale editie, met een programma gericht op informeren, inspireren, entertainen en netwerken. "Green hospitality" daar draaide de retail experience 2016 om. Martens d.h.z. was hier vertegenwoordigd met de merken Soluvert en Laura Ashley Garden. Een gemixte presentatie van de merken met nadruk op de hippe moestuin van nu!!
Infra Relatie Dagen Hardenberg


Op 2, 3 en 4 februari was Martens weer vertegenwoordigd op de Infra Relatie Dagen in Hardenberg. We hebben een goede beurs gehad waar wij weer veel relaties in onze stand mochten ontvangen. Deze keer stond onze infiltratiebuis Maru Medina Forte in het middelpunt. Daarnaast heeft de Martensgroep samen met enkele andere standhouders meegedaan aan een veiling voor KIKA. Met de totaalopbrengst van € 41.475,= heeft onze branche zich weer van de goede kant laten zien. Dus in meerdere opzichten een goed evenement.
DIY, Home and Garden in Kortrijk


Vorige maand heeft Martens d.h.z. zich gepresenteerd op de DIY, Home and Garden in Kortrijk.

Een twee jaarlijkse vakbeurs voor doe-het-zelf, home improvement en tuin. Met een stijging in het aantal bezoekers was het een geslaagde editie.
Onze winnaar van de beurs actie is bekend en het midweek arrangement bij de Karmeliet in Brugge gaat naar Stock Ath in Irchonwelz. http://diy-home-garden.be/
Prijswinnaars midweek bij Karmeliet


Onze gelukkige winnaar Pascal Stanus (links) van het midweek arragement bij de Karmeliet in Brugge. Gewonnen tijdens de DIY, Home and Garden in Kortrijk.
Stock ATH is een doe-het-zelf zaak in Irchonwelz (Ath) in Belgie. De trotse eigenaar Hr. Bernard Chekiere en zijn vrouw (rechts van foto) openen begin volgend jaar een grote drive in naast hun bouwmarkt.


http://www.stock-ath.be/
Teuben ondersteunt bij asbestsanering


Het verwijderen van asbestproducten en de risico's die er aan verbonden zijn, zijn inmiddels algemeen bekend. Door nieuwe wetgeving zijn asbestdaken vanaf 2024  verboden en moeten deze voor dat moment zijn gesaneerd. Teuben speelt hierop in. De eerste mobiele torenkraan is inmiddels voorzien van een overdrukcabine met asbest stoffilter. Deze wordt vanaf heden verhuurd tezamen met een speciale asbest werkkooi. Uiteraard zijn de machinisten van Teuben getraind conform de geldende regelgeving.

Klik HIER voor meer info
Houd het hoofd koel tijdens de warme zomermaanden!


Laura Ashley Garden heeft twee nieuwe zomer hoeden toegevoegd aan het assortiment.
De hoeden zijn verkrijgbaar in twee verschillende dessins.

Meer informatie: shop.latuin.eu
Laura Ashley en Soluvert bij Moestuin Masters


Laura Ashley Garden en Soluvert te zien in het Belgische programma Moestuin Masters!

Aflevering het moestuinplan.

In het programma worden vier moestuiniers gevolgd die zich kandidaat stellen om Moestuin Masters te worden. In de eerste aflevering stellen ze hun moestuinplan voor aan de raad van experts. Zo kunnen zij toetsen of ze goed bezig zijn en komt de kijker te weten wat er allemaal bij de inrichting van een moestuin komt kijken.

Like en win actie Laura Ashley
De 5 winnaars van de Laura Ashley Garden facebook actie zijn bekend.

Wij feliciteren:

Margaretha Anna
Monique Heijnemans
Petra van der Putten
Marit Bouwman-Gerrits
Janine Oskam Sterk

De like & win actie gemist? Binnenkort hebben we een nieuwe like & win actie!
Like de Laura Ahsley Garden facebookpagina, zodat jij direct op de hoogte bent van deze actie.
https://m.facebook.com/pages/Latuin/585768821569292
De vakbeurs voor doe-het-zelf home improvement


Save that date!

Van 20 t/m 22 september staat Martens d.h.z. op de vakbeurs voor doe-het-zelf home improvement en tuin in Kortrijk (Belgie).

DIY, HOME & GARDEN biedt een overzicht van de nieuwste producten binnen de sectoren decoratie, tuin, hout & bouw, ijzerwaren, sanitair , gereedschap, elektriciteit en huishoud.
Daarnaast presenteert de beurs ook een ruim assortiment van ondersteunende dienstverlening voor de doe-het-zelf-markt. De beurs biedt hiermee dan ook een perfecte afspiegeling van het productaanbod in een doe-het-zelf-zaak, de bezoekers doelgroep van DIY & HOMING.

Registreer HIER uw gratis bezoek.

LET OP : Toegang tot DIY, Home & Garden is enkel voorbehouden voor RETAILERS.

Meer info: www.diy-home-garden.be
Laura Ashley


Laura Ashley Garden bestaat uit een reeks producten voor in, en werken aan de tuin. De Laura Ashley Garden collectie is breed en biedt voor ieder wat wils.

Like ons nu op Facebook en maak kans op een van de 5 Laura Ashley Garden bloembol pakketten.

https://www.facebook.com/pages/Latuin/585768821569...
Laura Ashley nieuws


Vorige week heeft ons team de favoriete Laura Ashley Garden tuinartikelen ingericht bij Intratuin Breda, gevestigd aan de Terheijdenseweg 296.

Formido, een van Nederlands grootste bouwmartken verkoopt nu ook de praktische paraplu's uit onze collectie.
Kijk op de website en vind de Formido bij jou in de buurt:

Volg Laura Ashley Garden nu ook op Pinterest en Facebook !

Consumenten verkoop


Op 11 April houdt Martens een consumenten verkoop.

Je treft dan het volgende assortiment aan:

BADKAMERKASTEN, PARASOLS, BUITENKLEDEN, TAFELKLEDEN, ZWEMBADEN, REGENTONNEN, KUNSTGRAS, ZONNESCHERMEN, TUINMANDEN, LIGBEDDEN, STANLEY HANDSCHOENEN, BBQ SETS, SCHADUWDOEKEN ETC......

Kom langs op 11 April van 10.00 tot 16.00 uur bij
Innovatiepark 15, Oosterhout
Bruggen bouwen bij de plusklas


Ook dit jaar weer heeft de plusklas van Oosterhout bruggen gebouwd met een bolletje touw, rolletje plakband en Martens electro buis.

Na een interactieve en enerverende ochtend zijn de drie bruggen beproefd door er een tas met gewichten onderaan te hangen.

Dit jaar was de winnaar een brug die door het gebruik van drie bogen het meeste gewicht kon dragen.

Mogelijk weer een aantal intelligente jongelingen gewonnen voor de bouw.
Nieuwe lijn cressida tuinhandschoenen


Laura Ashley Garden heeft drie nieuwe handschoenen toegevoegd aan de Cressida lijn: Heavy Duty, Gauntlet en Light Duty.

De drie onderscheiden zich in de verschillende tuinier klussen. Zo heeft de tuinhandschoen Gauntlet een verlengd manchet, gemaakt van sterk katoen welke de onderarm beschermt. Handschoen Light Duty is speciaal voor de wat lichtere tuinier klussen en de Heavy Duty voor de zwaardere. Daarvoor is de Heavy Duty voorzien van extra dik leer en maakt hem slijtvast.

Alle handschoenen zijn gemaakt van echt leer en katoen in het Cressida dessin.

Om de kwaliteit te waarborgen laat Laura Ashley Garden het dessin in de UK produceren.

http://www.latuin.eu/collectie
Kom ook naar een inspirerende tuincentrum dag


Ook dit jaar is Martens d.h.z. weer van de partij met de merken Soluvert en Laura Ashley Garden tijdens de kickoff van het tuinseizoen 2015.

Tijdens de Tuinzaken retail experience (van 4-6 Feb in Boskoop) ligt de focus op het verleiden van de consument, cross-selling, merchandising, presentatie en marketing.

Al met al een inspirerende dag voor de tuincentrummedewerker.

Aanmelden kan via:

http://www.gardenretailexperience.com
Overzicht standaard kopmuren / uitstroombakken


Dankzij de toenemende vraag naar onze kopmuren en uitstroombakken is ook het standaard assortiment hiervan toegenomen.
Om klanten eenvoudig inzicht te geven in de 7 standaard typen, de maatvoering(en) en de aansluitingen zijn de tekeningen bijgewerkt.
Snel en makkelijk inzicht in het assortiment van de marktleider in kopmuren en uitstroombakken.

http://www.martensgroep.eu/index.php?mid=3&p=produ...
eCommunicatie bespaart tijd en voorkomt fouten


In de bouw wordt het proces van offerte tot aan factuur gekenmerkt door een wildgroei aan telefoontjes, faxen en mails.
Gelukkig is er met S@les in de bouw een initiatief op gang gekomen om electronisch communiceren op basis van gestandaardiseerde berichten mogelijk te maken.

Deze vorm van eCommunicatie bespaart veel tijd en voorkomt het maken van fouten bij het overtikken van gegevens.

Vanaf heden is het voor Martens beton mogelijk om met u via de digitale snelweg te communiceren voor wat betreft Offerte, Opdrachten en Pakbonnen.
Met KWS en Dura Vermeer zijn we hier al met succes mee gestart.

Bent u ook geïnteresseerd geraakt en werkt u met Metacom dan kunnen we zo goed als direct starten.
Neem contact op met onze Verkoop binnen of buitendienst en wij zorgen ervoor dat u ook het gemak van eCommunicatie ervaart.

http://www.salesindebouw.nl/
Zingem kiest voor innovatieve grachtelementen


De Belgische Gemeente Zingem was op zoek naar een compacte wijze waarop men regenwater tussen twee percelen op kon vangen en middels dezelfde oplossing in de bodem kon infiltreren.
De grachtelementen van Martens beton vormden een prima oplossing voor dit probleem.
Met haar rechte zijkanten wordt veel plaats bespaard en middels de tapse gaten in wanden en bodem kan het regenwater geleidelijk in de bodem infiltreren.
Het is een oplossing die door begroeiing na verloop van tijd een groen uiterlijk krijgt terwijl het dusdanig robuust is dat periodiek onderhoud geen schade toebrengt aan de kanten zodat dat bv bij hout het geval is.

Lees verder het gehele artikel in het tijdschrift beton.

http://www.martensgroep.eu/downloads/Documentatie1...
Martens met Hillblock in het Watersnoodmuseum


Toen in het Zeeuwse Ouwerkerk bij Zierikzee de dijken werden versterkt, heeft Rijkswaterstaat tegelijkertijd een Museumglooiing laten aanleggen in het Nationaal Park Oosterschelde.

Deze dijk met vakken toont een interessante staalkaart met verschillende soorten stenen die in de loop van de tijd gebruikt zijn om de dijken te versterken. De Museumglooiing laat daarmee de historie zien van dijkversterking in Zeeland tot en met vandaag.

Ook de Hillblocks, die door Martens beton in Oosterhout worden geproduceerd, zijn natuurlijk in deze Museumglooiing vertegenwoordigd.

De Museumglooiing is vrij toegankelijk en ligt achter het Watersnoodmuseum van het Nationaal Park Oosterschelde.

Het adres: Weg van de Buitenlandse Pers 3, Ouwerkerk.

Klik op onderstaande link om te zien hoe de dijkblokken op een groot project gelegd worden.


http://www.martensgroep.eu/index.php?mid=7&p=docum...
Watergebonden industriegrond te koop in Waalwijk


Op het industrieterrein Haven in het Brabantse Waalwijk heeft Martens bijna 4 hectare (bouw) terrein te koop.
Het terrein wordt omringd door diverse wegen en heeft meerdere toegangspoorten.
De ligging vlak bij de A59 zorgt voor een goede en snelle bereikbaarheid.

De gronden kunnen in één geheel verkocht worden maar ook als losse percelen.
De grond kan bouwrijp geleverd worden.

Het terrein ligt op een gezoneerd industrieterrein waar tot milieuklasse 5 is toegestaan.

Het terrein ligt aan het water met 85m eigen waterkant en is bereikbaar voor klasse IV schepen.

Voor verdere informatie kunt U HIER kontakt opnemen met Martens.
Creatief met PVC: mail je klus idee


Kunststof buizen en hulpstukken zitten vaak in de grond en uit het zicht.
Maar..... er is meer mogelijk dan je zou denken!
Een aantal creatievelingen gingen je voor.

Doe je ook mee?

Mail voor 20 juli je meest creatieve en originele PVC klus naar: verkoop-dhz@martensgroep.eu en maak kans op 2 VIP-kaarten voor de Gamma Racing day op 3 augustus circuit Assen!
+
De 25 meest originele inzendingen ontvangen een leuke beachbal-set cadeau.


Met vriendelijke groet,
Martens d.h.z.

Judith Swanen
Laura Ashley Garden op de Libelle zomerweek


Van 12 t/m 18 mei vind weer de jaarlijkse Libelle zomerweek plaats op Almere strand.

Het thema tijdens de Zomerweek is Sicilie: zomers zwoel en een tikkeltje avontuurlijk.

Dolce & Libella!

Al met al een leuk dagje shoppen, proeven en inspiratie opdoen. Laura Ashley Garden zal hierbij vertegenwoordigd zijn met leuke, frisse tuinartikelen.

Bezoek onze stand en ontvang bij aankoop een leuke shopper cadeau!


http://www.libellezomerweek.nl/
Martens klusvel


Martens d.h.z. brengt naast de bekende stucloper op rol een compact hobby / beschermvel. Het waterafstotend karton biedt bescherming bij werken in en om het huis. Door de compacte afmeting van 0.9 x 1.15 m is het gemakkelijk op te bergen en snel weer te hergebruiken voor een knutsel, hobby of tuinierklus.


Soluvert kunstgras klicktegel


Soluvert breidt dit voorjaar het assortiment kunstgras uit met een tegel variant.

De kunststof onder tegel is voorzien van een hoogwaardige soort kunstgras welke is opgebouwd uit een mix van licht en donkergroene grasspriet en daardoor haast niet van natuurgras is te onderscheiden.

De tegel is klickbaar waardoor snel gelegd en men gemakkelijk kan variëren.

Een ideale oplossing voor balkons, terrassen of andere kleine oppervlaktes.

De tegels hebben een afmeting van 30 x 30 cm en zitten per 5 stuks verpakt.


2 in 1 Regenton Color


Soluvert heeft een nieuwe design regenton toegevoegd aan het assortiment.

De 2 in 1 regenton heeft een inhoud van 350 liter en is voorzien van een geïntegreerde plantenbak met een diameter van 62 cm. Wanneer de regenton vol is zal hij het overtollige water laten weglopen.

De kleurrijke ton is gemaakt van kunststof en verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren.

http://www.soluvert.nl/
Martens d.h.z. op de Tuinzaken retail experience!


De voorbereidingen voor de Tuinzaken retail experience 2014 zijn in volle gang. Het beloofd een bruisend event te worden vol verrassingen, innovaties en spektakel.

Na twee succesvolle edities van de tuinzaken retail experience (TRE) in DeFabrique in Utrecht is voor de derde editie gekozen voor het Plantaruim gebouw in Boskoop. Dit grote beurscomplex bestaat uit kassen en vormt de ideale locatie voor een topevent als de Tuinzaken retail experience en biedt ruimte voor meer, en grotere presentaties van inspirerende retail concepten. Het event wordt op donderdag avond 6 februari ingeluid met een retail gala voor een exclusieve groep genodigden. Op vrijdag 7 februari vindt de gehele dag de tuinzaken retail experience plaats. Centraal op het event staat de tuinzaken experience shop waar de bezoeker wordt geconfronteerd met een innovatieve, realistische tuinomgeving vol inspiratie, ideeën, concepten, schappenplannen, presentaties en noviteiten. Martens d.h.z. zal hierbij aanwezig zijn met de merken Soluvert en Laura Ashley Garden. Meer informatie zoals nieuws en ontwikkelingen over het programma, aanmelden, meer deelnemende bedrijven en het aanbod aan lezingen van het event vindt u op www.tuinzaken.nl/trehttp://www.tuinzaken.nl/tre
Kimono dessin van Laura Ashley


Laura Ashley Garden komt in 2014 met een nieuw bloemen dessin, genaamd Kimono.

Het groene dessin word toegepast op reeds bestaande items binnen de collectie zoals de bekende regenlaarzen, tuinhandschoenen en gereedschapsets. De Kimono collectie word verder uitgebreid met geheel nieuwe producten zoals garden clogs, aprons en nieuw model tuinhandschoen. De producten zijn door en voor vrouwen ontwikkeld en worden kritisch beoordeeld op kwaliteit, pasvorm, kleur, uitstraling en functionaliteit.


http://www.latuin.eu/collectie
Biologisch afbreekbare bekistingsolie bij Martens


In onze voortdurende zoektocht naar milieuvriendelijke en duurzame grondstoffen voor onze betonproducten hebben we enige tijd geleden de keuze gemaakt voor volledig  biologisch afbreekbare bekistingsolie.

Met duurzaam ondernemen in het hart heeft Martens een schoon product in huis dat volledig biologisch afbreekbaar is en bij het oliën van de bekisting van onze betonnen putten en rioleringsbuizen natuurlijk zijn werk erg goed doet.

En ook de productietechniek schrijdt voort. Martens staat voor duurzaamheid en innoveren op een milieubewuste wijze is dan ook een onlosmakelijk en continu proces. Martens staat vooraan in de innovatie van haar productieprocessen van onder andere rioleringsbuizen en betonnen putten. Het in-oliestation van de bekisting is  volledig geautomatiseerd en dat is nog beter voor mens en milieu.
Bruggen bouwen met plusklas in Oosterhout


Bij Delta onderwijs in Oosterhout worden de hoogbegaafde kids uit groep 8 extra gestimuleerd op de Woensdag ochtenden.
Het programma bestaat uit onderwerpen die op de basisschool normaal niet aan bod komen.
Vandaag mocht ik voor het vierde jaar op rij met deze kids bruggen bouwen.
Eerst wat basis zaken tav mechanica uitgelegd en dan zelf aan de slag !
Ieder team een busseltje Martens electro buis, één bolletje touw en één rolletje plakband.
Toen de bruggen klaar waren een tas eronder met gewichten erin en kijken wanneer de brug zou bezwijken.

Leuk oom de jonge lui enthousiast bezig te zien om iets tastbaars te bouwen.

Het was weer een enerverende ochtend !!
John Martens

Nieuwe decoratieve regentonnen


Soluvert heeft het bestaande assortiment regentonnen uitgebreid met een range decoratieve regentonnen.

De regentonnen zijn gemaakt van kunststof en hebben een natuurlijke houten of stenen look. De uitstraling van de tonnen loopt uiteen van modern tot landelijk.

Een aantal tonnen zijn voorzien van een geïntegreerde plantenbak waardoor de ton niet alleen dient als wateropvang maar ook functioneert als bloempot.

Bekijk de hele collectie online op: www.soluvert.nl


http://www.soluvert.nl
Dertien nieuwe Linde trucks voor Martens beton


Martens beton heeft onlangs 13 nieuwe Linde vorkheftrucks in gebruik genomen. De keuze is tot stand gekomen na grondige analyse van de inzet en de wensen van onder andere de chauffeurs. Op alle fronten scoorden de hydrostatisch aangedreven dieseltrucks van MotracLinde het hoogst.


De heftrucks variëren van 5 tot 12 ton en worden gebruikt voor het interne transport van de door Martens beton geproduceerde betonnen producten - betonnen rioleringsbuizen, putten, straatstenen, Hillblocks - naar het tasveld en voor het laden op de vrachtwagens.


Bij de bepaling van de keuze van de nieuwe interne transportvloot was een zuinige en ergonomische oplossing voor de zware en intensieve inzet een belangrijk criterium. We keken verder dan alleen naar de investeringskosten. Op de totale inzetduur van een truck heeft die investering immers slechts een klein aandeel in de levensduurkosten. Daarom is ook ergonomie, verbruik en onderhoud meegenomen in de beslissing. Op alle punten kwam Linde als beste uit de bus. We verwachten hiermee de komende jaren de heftrucks te kunnen rijden met een optimale storingsvrije gebruiksduur, lage onderhoudskosten en een hoge productiviteit.

Hillblock KOMO-gecertificeerd


Het Hillblock is in april 2013 gecertificeerd volgens NEN 7024: 2005 Zetsteen van beton. Het KOMO-keur is afgegeven door KIWA met certificaatnummer K75632.

Het certificaat kunt u hier downloaden.

Het Hillblock, een innovatieve dijksteen, wordt door Martens beton in exclusieve licentie geproduceerd. In opdracht van Rijkswaterstaat heeft Martens beton in de zomer van 2012 Hillblocks geleverd voor een proefvak ten behoeve van de dijkversterking in Stavenisse. Sinds november 2012 is dit een formeel dijkvak en volwaardig onderdeel van de totale dijkversterking in Zeeland.

Wilt u meer informatie?

Belt u dan met Simone van Heesewijk, tel. 0162-422900.


http://www.hillblock.com
Martens op de Infra dagen in Hardenberg


Op 5, 6 en 7 februari presenteerden Martens kunststoffen, Martens beton en Martens prefab beton zich weer tijdens de INFRA relatiedagen in Hardenberg.

"Mensen maken Martens" , "Altijd een slim idee" zijn niet zomaar kreten binnen de Martensgroep.
Het zijn geen doelen die nagestreefd dienen te worden omdat ze zijn ontstaan vanuit de beleving van de Martens mensen zelf.
Dat zegt alles over Martens als organisatie en als samenwerkingspartner.

Het thema van de beursdeelname kon je dan ook gerust "Mensen werken met Martens" noemen.
In de nieuwe stand werden daarom vooral praktijkfoto's getoond van relaties die met Martens mensen en Martens producten werken.

Met een goed gevoel begonnen we aan de beurs. Ondanks een minder aantal beursbezoekers dit jaar, hebben we er een zeer goed gevoel aan overgehouden.

We kunnen dat niet zonder u !

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de getoonde interesse.
Tot gauw !
Martens bromtol: een van de wereld-hoogtepunten


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd...
Plusklas in Oosterhout bouwt PVC bruggen


Martens en Hillblock op TV
Met als thema Duurzaam ondernemen zendt RTL-Z een reeks programma's uit.

In de aflevering van week 14 zijn Martens en het revolutionaire Hillblock te zien geweest.


http://www.martensgroep.eu/index.php?mid=7&p=docum...
Martens opvallend aanwezig in Hardenberg


Begin 2010 werd Martens benaderd door de Nederlandse fanclub van de wereldberoemde "Blue Man Group". Deze driemans mime-formatie met blauw geschilderde hoofden treden over de hele wereld op met een spectaculaire show. Onderdeel van de show is een muzikaal optreden op pvc instrumenten. De fanclub had het idee deze act na te bouwen. In Martens werd de ideale sponsor gevonden met als tegenprestatie het verzorgen van een optreden op de beurs in Gorinchem en Hardenberg. Het eerste instrument dat gebouwd werd was de 2-delige drumbone. Daarna volgde de echte uitdaging: Het bouwen van een melodisch opgebouwd pvc instrument bestaande uit hemelwaterafvoerbuizen en hulpstukken diameter 60mm. In totaal werd hier bijna 100 meter buis, ruim 500 bochten en 3 liter lijm in verwerkt. Het eindresultaat mocht er zijn. Marco, Hans en Manuel gaven, namens de Blue Man Group Fans, 3 dagen lang, 3 x per dag een spetterend optreden voor ruim 10.000 bezoekers.

http://www.martensgroep.eu/index.php?mid=7&p=docum...
Venturi vochtbestrijder
11 Feb 18:05 RTL4


Te zien bij Eigen huis & tuin:

Met de venturi vochtbestrijder kunnen vocht- en schimmelproblemen op een eenvoudige wijze bestreden worden.

De vochtbestrijder zorgt voor ventilatie en onttrekt vocht aan de muur, waardoor schimmels geen kans (meer) krijgen. Ook nare geuren en dampen worden met de vochtbestrijder verdreven. De vochtbestrijder wordt in de muur  geplaatst door slechts een klein gaatje in de buitenmuur te boren.
Door de wind zal het venturi-effect ontstaan, waarbij lucht uit de ruimte achter de muur wordt gezogen. Dit zorgt voor ventilatie waardoor vocht en dampen worden afgevoerd.

Na 3 maanden zal de vochtbestrijder al zichtbaar resultaat tonen.
De vochtbestrijder is direkt na de uitzending te koop bij de Praxis.

http://www.eigenhuisentuin.nl/verbouwen/klusindex/...
Teuben verhelpt file Hooipolder


Op Vrijdag 4 November 2011 verloor een vrachtwagen een grote silo bij het knooppunt Hooipolder.
Teuben heeft eraan mee mogen helpen dat de wegblokkade die hierdoor ontstond weer zo snel mogelijk werd opgeheven.

http://www.bndestem.nl/regio/oosterhout/9807532/Vr...
Zonnecellen voor Martens Mol


In Mol heeft Martens geïnvesteerd om het grootste deel van het dak te voorzien van zonnepanelen.

Dit gaat ervoor zorgen dat een belangrijk deel van de stroom die de fabriek van Martens gebruikt, wordt opgewekt op een milieuvriendelijke en duurzame wijze. Met deze hoeveelheid opgewekte stroom zou je ook een kleine honderd huishoudens van stroom kunnen voorzien.

Dit past goed in het milieubeleid dat Martens voert: duurzaamheid en geld verdienen gaan hand in hand.

Oude eik geplaatst op nieuwe lokatie Martens


In 1997 heeft Martens met de gemeente Oosterhout afgesproken het bedrijf te verplaatsen van de Statendamweg naar de ruime lokatie aan het Innovatiepark.

Het van oudsher in Oosterhout gewortelde bedrijf heeft vandaag een 40 jaar oude eik verplaatst naar een goed zichtbaar plekje langs de Maasroute.

Jaren geleden is de voorbereiding begonnen met het steeds verder vrijsteken van de wortels.
Op 8 februari was het zover en is de boom met bijzonder transport vervoerd naar Weststad III.

Omroep Brabant heeft mooie beelden geschoten. Zaterdag 8 februari is het uitgezonden. Kijk HIER naar de korte reportage.


http://www.omroepbrabant.nl/?news/206419952/Gigant...
MVO met Martens


Al lang voordat MVO en Duurzaam ondernemen vanuit marketing bekende kreten werden was Martens al bezig met zuinig omgaan met mens en milieu.

Klik HIER om het filmpje over Martens en Duurzaamheid te zien.

Martens merkpartner van Brabant


Martens is merkpartner geworden van "Dan denk je aan Brabant".
Het merk Brabant draagt uit wat Brabant zo bijzonder maakt.
Martens is als merkpartner gevraagd door haar lange historie in Brabant en de bijzonder positie die Martens in de branche inneemt.


http://www.dandenkjeaanbrabant.nl/bedrijvig-braban...
Gouden ridder

Vorige week is “onze” chauffeur Jef van de Vliet gehuldigd met een gouden speldje als Ridder van de Weg 2010 door verzekeringsmaatschappij TVM.

Hij is in de “val” gelokt met behulp van een complot waaraan wel 30 mensen meewerkten en is gefilmd tijdens de overval door 4 verborgen camera’s. Het filmpje dat dat heeft opgeleverd staat, samen met wat tekst, op de website van TVM.

Klik HIER voor het filmpje.

Veel plezier met kijken.

Webshop Laura Ashley is open
Na het succes van Laura Ashley op de woonbeurs is besloten om middels een webshop alle mensen in het land de mogelijkheid te geven om artikelen uit de Garden Collection aan te kopen.

De Laura Ashley webshop is sinds kort open.
Klik HIER om naar de webshop te gaan.
Grond kopen in Oosterhout ?
Martens zit in het midden van een bedrijfsverplaatsing naar industrieterrein Weststad III.
Door het verplaatsen naar de nieuwe lokatie komen regelmatig industrie gronden vrij op onze lokatie aan de Statendamweg.

Als U belangstelling heeft om grond met een industriële bestemming te kopen in de regio Oosterhout bel dan met 0162-422900 en vraag naar John Martens of klik HIER om een mail te sturen
Martens naar de Woonbeurs Amsterdam !


Martens d.h.z. presenteert zich eind september met twee van haar merken op de Woonbeurs Amsterdam. De Woonbeurs, een initiatief van de Sanoma woon & tuinbladen als VT Wonen en Home & garden, is een toonaangevende consumentenbeurs op gebied van wonen en decoratie. Daar ook de buitenruimte steeds meer benut wordt als leefruimte is er dit jaar een apart gedeelte gereserveerd voor tuingerelateerde merken en producten. Martens d.h.z. presenteert zich binnen dit zgn. Outside gedeelte met de volgende merken:

Tot nu toe kent de consument LaDora van haar collectie buitenkleden, welke deze zomer veelvuldig te zien waren in diverse media. Op Woonbeurs Amsterdam presenteert LaDora haar collectie zomer 2010. Deze omvat naast de bekende buitenkleden ook een range nieuwe producten: parasols, shade-sails, kussenhoezen en tafellinnen.

Vorig jaar kende we de succesvolle introductie van de buitenkleden. Een nieuw product dat erg goed is aangeslagen bij het grote publiek” aldus Bart van Zanten, verantwoordelijk voor LaDora. “Dit jaar bouwen we voort op dit succes met de introductie van onze range parasols, shade-sails, buitentafelkleden en kussenhoezen” “We hebben ons laten inspireren door klassiekers uit de mode en -interieur wereld. Een vleugje haute couture voor ieder terras.” De trefwoorden bij de collectie zijn dan ook stylish, mediteranee en grafisch kleurgebruik.

De LaDora Grafique collectie wordt tijdens Woonbeurs Amsterdam voor het eerst aan het grote publiek voorgesteld. “LaDora wil met haar producten helpen en inspireren om van iedere buitenruimte een stijlvolle leefruimte te maken. Dit sluit perfect aan op de trend die de Woonbeurs Amsterdam heeft onderkend door het toevoegen van het Outside paviljoen.”

www.LaDora.eu

Nieuw: Laura Ashley Garden!
Een oude bekende uit de mode en interieurwereld heeft haar intrede gedaan in de wereld van tuin. Laura Ashley is terug met een stijlvolle, kleurrijke, frisse tuincollectie. Fun in the garden!

Laura Ashley garden bestaat uit een range producten voor in, en werken aan de tuin.
Tuinierster in hart en nieren of fashionista? De Laura Ashley garden collectie is breed en biedt voor ieder wat wils. Of je nu dé   handschoen zoekt voor het snoeien van rozen of gewoon met stylish laarzen het gras wilt maaien.

De producten zijn vanuit Laura Ashley voor en door vrouwen ontwikkeld. Alle producten zijn kritisch beoordeeld op kwaliteit, pasvorm, kleur, uitstraling en functionaliteit. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van een retail formule voor Nederland die tijdens de woonbeurs haar première zal beleven.

www.LaTuin.eu

www.woonbeurs.nl

Film steenfabriek Martens in Mol
Op 8 oktober 2009 was het 25 jaar geleden dat de firma Martens een bestaande fabriek van betonstraatstenen in Mol overnam. Dit heuglijke feit is uitgebreid gevierd in het weekend van 3 en 4 oktober met een groot feest voor klanten en relaties op zaterdag en deelname aan de Vlaamse Open Bedrijvendag op zondag. Ruim 2000 mensen hebben dat weekend de fabriek kunnen zien terwijl er betonstraatstenen werden geproduceerd en getrommeld.De rondleidingen door de fabriek waren een groot succes. Maar door de hoeveelheid geluid in de fabriek is het nauwelijks mogelijk om daar binnen uitleg te geven over wat er te zien is. Daarom hebben we besloten een film te maken om te laten zien wat er bij komt kijken om betonstraatstenen te produceren, zodat alle bezoekers dit konden zien en beluisteren vóórdat ze de fabriek betraden. Deze film kunt u nu HIER zien.

Veel kijkplezier en onthoud: Martens … keihard de beste.


http://www.martensgroep.eu/index.php?mid=7&p=docum...
Weer zo'n prachtige dag bij Martens


Elke dag bij Martens mag ik onderdeel zijn van een bedrijf waar mensen bezig zijn samen de schouders eronder te zetten.
Op Zaterdag 14 September was het weer zo'n dag. Eigen personeel kon op de open dag familie, vrienden en bekenden met trots laten zien wat er bij ons allemaal gebeurt.
In de ochtend en voormiddag kreeg het bezoek op alle plaatsen een rondleiding met toelichting bij de verschillende teams van de verschillende werkmaatschappijen.

De dag werd afgesloten met een feestelijke avond waarbij Vermeulen de inwendige mens prima heeft verzorgd, Sez You tekende voor de muzikale omlijsting in een sfeervolle omgeving bedacht en uitgevoerd door Heavy Decor.

Maar de dag was vooral geslaagd omdat we er samen weer iets heel moois van hebben gemaakt. De foto's van de dag zijn HIER te vinden.

Daarom een hartelijk woord van dank aan alle Mannen en Vrouwen van Martens die dit mogelijk hebben gemaakt.

Onze Koning Willem-Alexander heeft dit jaar de uitnodiging om naar de Koninklijke Martens groep te komen afgeslagen.
Als hij wel was gekomen zou hij daar zeker geen spijt van hebben gehad.
Beste Koning: volgende keer bent U weer van harte welkom !!

Ik kijk er weer naar uit om morgen weer samen met jullie te mogen werken,
John Martens
Verlenging predicaat Koninklijk


Elke 25 jaar moet je als houder van het predicaat Koninklijk een verlenging hiervan aanvragen.
Martens heeft deze verlenging ontvangen.
Tot 2035 mogen wij ons als 130 jarige jongeling weer tot de beperkte schare Koninklijke bedrijven rekenen.
Winnaar bouwwedstrijd 2009


De winnaar van vorig jaar is er ook dit jaar weer met de prijs vandoor gegaan. TU Delft wist als enige een brug te bouwen die niet kappot te krijgen was. Nadat er meer dan 44 ton belasting op de brug was gezet (en TU Delft daarmee de winnaar was geworden) is de beproeving om veiligheidsredenen afgebroken.

Ook de prijs voor het meest aansprekende ontwerp was voor TU Delft. Tot dit oordeel kwam de kunstenaar Christiaan Luyckx.

het maximaal te bedelen prijzengeld van € 30.000 is ook dit jaar weer gewonnen.
€ 20.000 daarvan gaat naar het KNGF.


http://www.bouwwedstrijd.eu
Compleet productenpakket
Als de mensen van Martens het hebben over een compleet productenpakket, dan bedoelen zij dat ook. Zo vindt u bij hen onder andere Betonbuis, Autolaadkraan en Bedrijfsvloerplaat. Nadenken over nieuwe producten en over manieren om bestaande te verbeteren is een onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Martens. Hierdoor is een complete range van kwalitatief hoogstaande producten ontstaan die net even anders zijn. Noem ze gerust doordacht en slim.
Prijs voor creatief ondernemerschap
De Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland heeft Martens de prijs gegeven voor meest creatieve onderneming in West Brabant.
Kernwoorden in de beoordeling:
* Zelfstandige onderneming
* Voorloper in de markt
* Niet product maar mensen staan centraal
* Altijd op zoek naar het nieuwste
* Voorloper in MVO oa door toepassing windmolens en WKK energie


Bekijk het filmpje
Eerste windmolen windpark Martens


De eerste windmolen voor het Windpark Martens is gemonteerd.
De drie molens hebben elk een capaciteit van 2.5 MW.
Martens zal deze duurzame energie als eerste gebruiken voor haar eigen gebruik. Het overschot zal op het openbare net geleverd worden.
Omdat opwekking en verbruik dicht bij elkaar plaatsvinden zijn de transport verliezen tot een minimum beperkt.
Martens in Beweging
Elke week ontvangt Martens een groep bezoekers om in de praktijk kennis te maken met de wijze waarop Martens haar bedrijf heeft ingericht.
Tijdens dit bezoek kunt U zien EN ervaren wat Martens zo bijzonder maakt.

Bent U aktief in of om de bouw dan kunt U zich voor zo'n bezoek aanmelden.
Het programma start om 13:00 uur en eindigt om 17:00 uur. Indien nodig regelen wij voorafgaand een ruimte waarin vergaderd kan worden.
http://www.martensgroep.eu/index.php?p=info&mid=43...
Martens Bouwwedstrijd 2008
Zes bouwteams uit Nederland en België stroopten 18 en 19 april 2008 de mouwen op. Zij bouwden een brug met een overspanning van tien meter en een zo groot mogelijke draagkracht. En dat uitsluitend met producten van Martens. "Het Gras aan de overkant" van de TU Delft bouwde met deze restricties een brug, die kon worden belast met 16.800 kilo. Dat was ruim voldoende voor het prijzengeld van 30.000 euro.
http://www.bouwwedstrijd.nl


Terug naar aktuele items